• 5/2 2015 Ricoh – Eskilstuna Guif 23-25
  • 16/12 2014 Eskilstuna Guif – Ricoh 31-29
  • 11/9 2014 Ricoh – Eskilstuna Guif 26-23

Fem vinster för Eskilstuna Guif, en vinst för Ricoh och oavgjort senast alltså.

"Nya" Eskilstuna Guif fortsätter att imponera. Under onsdagskvällen togs en klar bortaseger mot Ricoh med 34-25 (17-13).

Eskilstuna Guif inledde med Richard Larsson i målet för första gången den här säsongen. Han tackade för förtroendet och gästerna gick upp till en 4-2-ledning efter fem minuters spel efter bland annat två stensäkra avslut från Markus Sjöbrink på linjen.

Ricoh jobbade sig in i matchen och kom ikapp till 6-6 efter dryga 10 min, och tog även ledningen med 7-6. Vid ställningen 8-7 till hemmalaget 13.15 in i matchen kom Eskilstuna Guifs första timeout.

Efter timeouten gick Eskilstuna Guif fram till 11-9. Två raka mål av Emil Andersson och en inspirerad Richard Larsson bidrog till det mini-rycket som ledde till värdarnas första timeout med 19.29 spelat.

Med ca fem minuter kvar av första halvlek är fortfarande Eskilstuna Guifs ledning med två mål, (14-12 i Eskilstuna Guifs favör). Gästerna rycker då ifrån ytterligare och gör tre raka mål innan Ricoh reducerar till 13-17 alldeles i slutet av första halvlek.

I andra halvlek bytte Ricoh målvakt, Espling hoppade in och inledde med en räddning. Det verkade dock inte störa gästerna som rivstartade andra halvlek med snabba fötter både i anfall och försvarspel. Eskilstuna Guif vann första fem i andra med 5-1 och gick i och med detta upp till en ledning med 8 mål vilket tvingade Ricoh till en snabb timeout.

Ola Pewik, Ricohs storskytt, vaknade lite och satte några snygga skott från distans men Eskilstuna Guif fortsatte ha bra utdelning framåt. 13.27, när Eskilstuna Guif ledde med 27-19' bytte Ricoh in Andrésson i målet igen.

Ricoh närmade sig lite och det skiljde fem mål till Eskilstuna Guifs fördel med 19.25, då Lucau får hoppa in i gästernas mål. "Loke" inledde storstilat med en fin dubbelräddning, håller nollan i dryga sju minuter och fick även äran att sätta sitt andra mål när han prickade in 31-23 till gästerna. Efter detta är det aldrig något snack, gästerna drygade ut ledningen ytterligare och Markus Sjöbrink satte punkt för målgörandet i matchen då han satte 34-25.

Sammantaget en väldigt bra genomförd match av Eskilstuna Guif. Ännu en seger som hela laget kan känna sig högst delaktig i, Marcus Pedersen fick priset som matchens lirare men undertecknad skulle kunna rabbla hela laget, idag var det ingen som föll ur ramen!

På söndag är det handbollens dag i Skjulstahallen. Missa inte chansen att heja fram både dam och herrlaget till nya framgångar!