Ystads IF: Kim Andersson 5, Anton Hallbäck 5, Carl Löfström 4, Jesper Gustavsson 3, Hampus Andersson 2, Eric Forsell Schefvert 2, Linus Andersson, Lukas Sandell, Johan Dahlin, Jonathan Svensson.

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 5, Markus Sjöbrink 4, Emil Hansson 4, Emil Andersson 3, Daniel Ekman 3, Jesper Lindgren 3, Marcus Ekman 2, Simon Sonesten 2, Erik Persson, Marcus Pedersen.

Hallå där, Janne Ekman, det är dags för säsongens längsta bortaresa imorgon torsdag. Hur spenderar du tiden i bussen?

-Jag brukar oftast sitta med datorn i knät och titta på lite handboll, någon film eller jobba lite. Blir även en del telefonsamtal samt lite trevliga samtal med de övriga ledarna och busschauffören Leffe.

Ännu en premiärmatch i en ny arena för er del, Ystad Arena, vilka förväntningar har du på själva hallen?

-Jättekul att komma till en ny och fin arena. Har varit där på träningsläger med damlandslaget tidigare i våras. Österportshallen, som den gamla hallen hette var väldigt lik vår Sporthall. Med denna nya hall har Ystadhandbollen tagit ett stort kliv mot en ljus framtid med mycket fina förutsättningar för träningar och matcher.

Och spelmässigt, det blev 3 poäng av 4 möjliga mot Ystads IF förra säsongen, och snacket går att ni passar dem väldigt illa. Hur går tankarna kring spelet?

-Spelmässigt så arbetar vi vidare med att hitta ett än mer och bättre fungerande försvars- och anfallsspel. Inga stora detaljer men i slutändan är det alltid de små bitarna som är skillnaden mellan vinst och förlust. Samarbetet fungerar bättre och bättre för varje vecka som går. Att ta 3 av 4 poäng mot Ystad förra säsongen är starkt gjort. Vi vet samtidigt att Ystad har startat denna säsong bra och är ett av topplagen i serien. Vi har en stor tilltro till det vi gör och jag hoppas på en härlig och fartfylld match i morgon.

Det blev glädjebesked gällande Adam Krantz knä - inget är sönder. Men han är ännu inte spelklar. Är Lucau given förstemålis nu?

-Skönt framförallt för Adam men också för oss som lag. Adam kommer att vara borta ett tag till, men rehabtränar för fullt. Lucau och Richard Larsson åker med till Ystad. Jag har ett stort förtroende för alla våra målvakter, men med tanke på Lucaus senaste match mot Hammarby så ligger det väl nära till hands att han kommer att få starta i morgon.

10 dagar sen senaste matchen, hur har ni utnyttjat tiden sen storsegern mot Hammarby?

-Träning, möten, vila. Men mest träning :-)

Vem som har baksätet i bussen kan du se nedan...

Richard Larsson

Imponerande bortaseger för Eskilstuna Guif!

Efter en av säsongens bättre insatser, kanske rent av den bästa, betvingade Eskilstuna Guif Ystads IF på bortagolv med 28-25 (14-12).

Guif inledde matchen mycket förtroendeingivande. Jesper Lindgren satte sitt och Eskilstuna Guifs första avslut, Kim Andersson replikerade men efter mål av Emil gånger två, Andersson och Hansson gick gästerna upp till en tvåmålsledning. Ystad gjorde 2-3 men sedan gjorde Eskilstuna Guif ett miniryck med två raka mål fram till en ledning med 5-2.

Eskilstuna Guif fortsätter vara det laget som för matchen, ett bra försvarsspel, bra målvaktsspel och ett delvis slarvigt Ystad försökte men var som närmast då de bara låg under med ett mål (6-7 och 7-8). Guif fick dock bra utdelning såväl framåt som bakåt och hade ledningen med 10-8 med tio minuter kvar av den första halvleken då Janne Ekman tog bortalagets första timeout. Eskilstuna Guif gick runt på många spelare och i slutet av första halvleken matchas Marcus Ekman och Erik Persson. Båda tackar för förtroendet genom att göra mål, Ekman den yngre satte både viktiga 12-9 och 13-10 för gästerna. I paus ledde Eskilstuna Guif med två mål med mersmak, 14-12.

Andra halvlek inleddes med ett Ystad-mål men det verkade inte bekomma bortalaget alls som inledde starkt även i den andra halvleken. Efter 39 minuter spelade satte Emil Hansson Eskilstuna Guifs tjugonde mål, då hade Ystad lyckats med att sätta 15. Ystad tog sin andra timeout men Guif fortsatte att fira triumfer i sitt försvarsspel och fick även utdelning framåt. Ystad tog sin sista timeout med nio minuter kvar, Eskilstuna Guif hade i detta läge en klar ledning med sju mål.

När Daniel Ekman snitsade in Guifs mål nummer 27 hade Ystad mäktat med 21 st nätkänningar. Det återstod bara 4.20 av matchen men här fick Ystad till sin målmässigt bästa period i matchen och svarade för fyra raka mål. Med halvminuten kvar tar Janne Ekman Guifs sista timeout med ledning med två bollar och om den sista spiken inte var helt inslagen innan så spikade Simon Sonesten in den då han satte 28-25 för gästerna.

Eskilstuna Guif gjorde sammantaget en mycket bra insats mot Ystads IF den här kvällen. Egentligen var det väl ingen som föll ur ramen i ett starkt borta-kollektiv, ska vi dela ut extra plus så går de till Fredrik Gustavsson, Markus Sjöbrink och Emil Hansson i bortalaget denna kväll.