Eskilstuna Guif - HK Malmö 25-36 (HT 7-21)

Eskilstuna Guif:Daniel Wigö 6, Marcus Ekman 3,  Emil Hansson 3, Simon Sonesten 3, Emil Andersson 2, Markus Sjöbrink 2, Robin Andersson Dickfors 2, Fredrik Gustavsson 2, Daniel Ekman 1, Mathias Tholin 1

HK Malmö: Fredrik Petersen 10, Linus Persson 9, Jim Andersson 4, Hampus Nygren 4, Anton Blickhammar 4, Simon Nyberg 1, Fredrik Lindahl 1, Robert Månson 1, Adam Lönn 1, Zoran Roganovic 1

Intervju med Daniel Ekman

Matchprogrammet kan du läsa här.

Media

Ekuriren - Två toppmatcher med Guif på söndag

Efter en jämn start fram till 4-4 gör gästerna ett ryck fram till 4-8. Man utnyttjar värdarnas tekniska fel och kontrar in boll efter annan bakom Herdeiro Lucau och Eskilstuna Guif tar en timeout efter 14 minuter.

Gästerna fortsätter att dominera och kommer fram till enkla lägen rätt smärtfritt. Desto svårare har hemmalaget att hitta luckorna i det storväxta Malmöförsvaret och när man väl gör det kan målvakten Dan Beutler plocka det mesta och landar på 67% räddningar. Paussiffrorna 7-21 talar sitt tydliga språk. Sällan om någonsin har Guif varit så utspelade på hemmaplan.

För att vända på matchen krävs att hemmalaget vinner de tre återstående 10-minutersperioderna med 5 mål var.

Bägge lagen byter målvakt till andra halvlek. Guif inleder målskyttet genom Daniel Wigö och man lyckas inleda med 4-1 vilket givetvis inte innebär närkontakt men skam den som ger sig.

Robin Andersson Dickfors visar framfötterna och skapar stora luckor med frejdiga stegisättningar och man har krympt avståndet med tre bollar första tio av andra.

Men en riktig upphämtning blir inte aktuellt denna kväll utan Malmö kan kontrollera händelserna med ett bekvämt avstånd hela vägen och vinner rättvist. Bara att lyfta på hatten och tacka för uppvisningen.