Kungälv HK – Eskilstuna Guif  20 - 23 (10 – 9)

Clara Lerby 5, Emilia Lindmark 5, Rebecka Karlsson 3, Julia Bredeby 3, Amelia Lundbäck 2, Wilma Pettersson 1, Victoria Strålman 1,

Olivia Gemmel 7, Josefin Johansson 5, Sofia Tenglin 4, Caroline Karlsson 3, Jennifer Wallin 2, Malin Almqvist 1, Moa Hjalmarsson 1

Publik: 206

Statistik:

Jessica Dickfors vit

Hallå Jessica Dickfors, det har snart gått två veckor sen senaste matchen (Skånela hemma). Har ni repat er efter förlusten?

Absolut, vi har pratat igenom vad vi gjorde bra och mindre bra och det var längesedan vi la den matchen bakom oss.

På lördag är återigen dags för ny toppmatch då ni ställs mot obesegrade tabelltvåan Kungälv på bortaplan. Hur ser du på motståndarlaget?

Det är ett lag som spelar snabbt och kontrar mycket. Mer har vi inte fokuserat på. Vi ska hålla oss till det vi kan och spela på vårt sätt.

Senaste veckorna har kantats av sjukdomar och småskador, hur är läget i laget just nu?

Det är bra, alla är friska och hela.

Det blir en hel del bussåkande för dig med handbollen, hur fördriver du tiden på bussen?

Jag sover och tittar på film (men inte samtidigt så klart). Tittade klart på Sons of anarchy förra säsongen så nu måste jag hitta en ny serie att titta på. Några tips?

Matchen mellan Guif och Kungälv blev en jämn drabbning i hela 60 minuter. Domarna försökte sätta nivå på matchen i och med att Kungälv tilldöms straffkast redan Josefine Brodd vitefter 3.26, efter det följde en rad gula kort och senare i matchen utvisningar.

De båda lagen följdes åt med endast ett måls skillnad hela första halvlek, Kungälv lyckas ta ledningen i halvtid i och med mål tjugo sekunder före pausvila. Hemmalaget rycker i andra halvlek och ökar snabbt sin ledning till 13-9men fyra mål är den största ledningen Kungälv har under matchen. Brodd kommer efter detta ryck igång ordentligt i målet, hennes räddningar ger energi både framåt och bakåt och Guif tar ifatt underläget. Med endast 5 minuter kvar att spela står det 18 lika och de sista minuterna orkar hemmalaget inte stå emot Guif damernas tryck. Guif glider ifrån och vinner till sist matchen med 20-23.

Guif damerna visar på stark lagmoral och vinnarskalle som är till duga i denna match!