Eskilstuna Guif - KFUM Lundagård 19-18 (HT 8-8)

Lagkapten Jessica Dickfors, ni har öppnat spelet i Allsvenskan riktigt frejdigt med fyra segrar på fem matcher, hur känns det att lira i årets upplaga av Eskilstuna Guif?

Det är alltid roligt med en bra start men det gäller att inte klappa sig på axeln och tro att allt ska gå av bara farten nu, vi har trots allt bara spelat 5 matcher. Men vi är bra tränade och har en fantastisk bra känsla i laget och det tror jag är nyckeln till framgången hittills.

Du är som sagt kapten i laget, vilka uppgifter innebär det?

Jag för lagets talan om det är några frågetecken, har en bra dialog med tränarna om spelare och vårat spel. Bidrar med det där lilla extra både utanför och på planen, ser till att ingen faller utanför ramarna och finns alltid till hands om någon behöver hjälp.

Du prisades som Matchens lirare senast när ni bortaslog Spårvägen med uddamålet, hur värderar du den utmärkelsen?

Jag är inte den spelaren som gör flest mål och då är det alltid roligt att bli uppmärksammad när man gör något annat bra. Jag fick även förtroendet att spela 60min och det är alltid roligt att orka hela matchen.

På söndag 13/11 kl 23.59 avslutas auktionen av de rosa matchtröjorna. Varför ska man buda på dem?

Dels för att man får en snygg och unik tröja med spelarens autograf. MEN FRAMFÖRALLT för att vara med och bidra till Rosa Bandet-kampanjen, alla pengar som samlas in i auktionen går direkt till Cancerfonden, vilket är ett jättefint sätt från föreningens sida att vara med på tycker jag.

Målsnål och jämn match som slutade med 2 poäng till hemmalaget.

Matchen började med hemmaledning där Jessica Dickfors satte första målet för hemmalaget. Båda lagen bytte sen mål med varandra och guif ledde som mest med 2 mål i den första halvleken. Men mycket slarv och korta anfall gjorde att det stod lika 8-8 i halvtid.

Guif gick sen in med högt tempo och mer spring i benen i början av andra halvlek. Lundagård gav sig dock aldrig. Efter 40 min slog guif i en extraväxel och visade att tjejerna starka sista kvarten, Guif drog ifrån till 17-13. Dock fick Guif en utvisning och Lundagård fick lite vittring igen.

Vid 52 min stod det 18-17 till hemmalaget och Guif tog timeout, några målsnåla minuter väntade därefter och vid 57.11 sätter Josefin Johansson bollen snyggt i krysset och guif leder då med 19-17 . Lundagård ger som sagt inte upp och kommer ikapp till 19-18 med 14 sekunder kvar. Det räckte dock inte och Guif tog hem 2 poäng. En målsnål match med mycket tekniska fel från båda lagen. Dock visade hemmalaget på ett tufft och stabilt försvarsspel som det ska plussas för. En kollektiv laginsats där tjejerna ska ha beröm för att de alltid sliter och aldrig ger upp. Härligt med ytterligare 2 poäng till hemmakontot.

Nästa match väntar Skånela hemma och då hoppas vi på lika fint publikstöd.

Här kan du även läsa  KFUM Lundagårds referat från matchen!