Målskyttar Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 7, Moa Hjalmarsson 5, Olivia Gemmel 5, Sofia Tenglin 4, Caroline Karlsson 3, Jessica Dickfors 1.

Peter Luksic vit

Peter Luksic, tränare för Eskilstuna Guifs damlag, inför matchen mot Tyresö.

Peter, ni har inlett spelet i allsvenskan med två segrar, vilka bitar med spelet är du nöjd med hittills?

Vi är mest nöjda med försvars- och målvaktsspel.

Nästa uppgift är Tyresö på bortaplan, under försäsongen blev det förlust för er, hur bra är stockholmslaget?

Tyresö kommer tillhöra toppen av serien så det kommer bli en tuff match för oss och det gäller att vi är noggranna i det vi gör över hela planen (försvar-kontring-anfall).

Hur är läget i laget?

Den är bra, vi har bra självförtroende efter två vinster så klart. Moa Lindqvist känner fortfarande av sin skada och kommer inte spela.

Vilken rollfördelning har du och tränarkollegan Johan Moberger?

Vi kompletterar varandra bra och har ingen direkt fördelning mellan oss. Vi känner varandra så pass bra och har samma handbollsfilosofi.

Och till sist, hur ser målsättningen ut denna säsong för damlaget?

Vara bland de 8 bästa.

Tack för intervjun och lycka till imorgon!

---

Och så här skriver Tyresö på sin hemsida inför matchen.

Tung förlust mot Tyresö

Med blott en sekund kvar av matchen satte Tyresös duktiga mittnia Olivia Svalstedt 26-25 och Guifs första förlust i årets damallsvenska var ett faktum. Surt då Eskilstuna Guif hade haft ledningen större delen av andra halvlek.

Eskilstuna Guif tog ledningen med 0-1 genom Olivia Gemmel, varpå Tyresö svarade med tre raka mål. Tio minuter in i matchen ledde värdarna med 4-2, men Guif svarade då med sex raka mål efter bra försvars- och målvaktsspel. Guif spelade bra större delen av första halvleken, Tyresö repade sig och kom också in i matchen igen så det blev en tajt halvlek som avslutades med ett snyggt samarbete mellan Eskilstuna Guifs två kantspelare där Sofia Tenglin fick avsluta målgörandet och spika halvtidssiffrorna till 10-12.

Eskilstuna Guif startade den andra halvleken mycket resolut och bra. Främst Josefin Johansson firade stora triumfer, efter 7.53 in i andra satte hon 12-18 och Tyresö kände sig tvingade att ta Timeout där de bytte målvakt. Eskilstuna Guif fortsatte dock vara i förarsätet och ledde med fem bollar med kvarten kvar.

Tyresö testade med punkt på Josefin Johansson och började även spela ett offensivare försvarsspel och började även få utdelning framåt, med 8.30 kvar på matchen skillde det två mål till Eskilstuna Guifs favör. Tyresö fortsatte att kämpa och var ikapp 55.17 in i matchen då Alexandra Lundström satte 24-24. Eskilstuna Guif svarar dock snabbt, Moa Hjalmarsson satte säkert en straff till 24-25. Trots en spelare mindre på banan kvitterade Olivia Svalstedt med minuten kvar. Eskilstuna Guif lyckades dock inte svara denna gång, Tyresö fick matchens sista anfall och retligt nog för gästerna så satte Svalstedt sitt andra raka mål i slutet då klockan visade 59.59, 26-25!

Sammantaget en spännande match där Eskilstuna Guif var bra men Tyresö lyckades gå segrande ur striden. Många var bra i bortalaget, extra plus till Josefin Johanssons andra halvlek och Sofia Tenglins första halvlek. Även många bra spelarinsatser i hemmalaget, utöver redan nämnda Svalstedt ger jag lite extra plus till Alexandra Lundström och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg.